Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: WestCoast Racing

V8 Supercars-test för Fredrik Lestrup

Tidigare STCC-föraren Fredrik Lestrup kommer som en av de första svenskarna någonsin att testa för ett V8 Supercars-team på Wakefield Park utanför Sydney, Australien, nästa vecka.

– Jag har följt V8 Supercars med ett stort intresse under många år och jag har alltid velat testa bilarna de tävlar med där, säger Lestrup.

 29-åringen från Stockholm tävlar för närvarande i olika långloppsmästerskap runt om i Europa och kommer att testa en Holden Commodore för team Pacific Hoists Hitachi som tävlar i utvecklingsserien Dunlop V8 Supercar Series.

 – Just nu fokuserar jag på detta första test så jag kan få en bra förståelse för biltypen då den är väldigt annorlunda mot vad jag kört tidigare. Jag ser också fram emot att spendera tid med teamet innan och efter testet för att se hur motorsporten fungerar i Australien och se vad det finns för möjligheter där för mig i framtiden, säger Lestrup.

 Målsättningen för Lestrup är att tävla i Dunlop V8 Supercar Series nästa år, ett mästerskap där teamen tävlar med några år äldre bilar jämfört med huvudklassen V8 Supercars där Volvo ska börja tävla nästa år.

 – Självklart är mitt huvudmål att köra en full säsong i Dunlop-mästerskapet nästa år. Jag förstår givetvis svårigheterna att lyckas med det, speciellt som en förare från Europa, men jag började inte tävla i motorsport för att undvika utmaningar. Jag är beredd att börja om från början för att lyckas med detta och jag har mycket hårt arbete framför mig, men det är en utmaning jag välkomnar, säger Lestrup.