Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Världsmästaren Rob Huff till STCC med Lestrup Racing Team

Teamchef Fredrik Lestrup var tydlig när vi snackade med honom för en knapp månad sedan. Han skulle ta en stor internationell förare till STCC. Och nu är det klart – det blir förre WTCC-mästaren Rob Huff som kör för teamet.

– Vi är stolta över att välkomna Rob till teamet, en av världens mest meriterade touring car-förare, och han är en mycket viktig nyckel i vår satsning för STCC 2020, säger teamchef och delägare Fredrik Lestrup.

Självklart är det en stor nyhet i racingsverige och tillika något att vara stolt över som teamchef när man lyckas locka en WTCC-mästare att köra full säsong i STCC. Det ger ett positivt eko från STCC:s glansdagar och finalen år 2000 då Kelvin Burt (Volvo) och David Leslie (Nissan) anslöt från BTCC samt Roberto Colciago och Christian Abt förstärkte i Audi-ledet.

Men Fredrik, hur gick det här till egentligen?

– Vi i teamet satt ner tillsammans med några av våra partners för att spåna fram vilka internationellt framgångsrika förare som skulle kunna vinna STCC. Rob Huff dök upp direkt som ett extremt intressant namn, berättar Fredrik Lestrup för Teknikens Värld.

– Via Johan Kristoffersson och våra egna kontakter så etablerade vi samtal med Rob. Han driver även eget team som kör i samma långloppsserier där vi tävlar och han visste mycket väl vilka Lestrup Racing Team var. Samtalen började och nu känns det väldigt skönt att kunna presentera nyheten, säger Fredrik Lestrup som tillägger:

– Rob är en jordnära kille vars stora utmaning kommer att bli att lära sig banorna. Men vi har ett bra testprogram inplanerat under försäsongen och med hans erfarenhet är jag övertygad om att han kommer upp i fart direkt, säger Fredrik Lestrup.

Rob Huff i ledningen före sina stallkamrater Alain Menu och Yvan Muller under WTCC-säsongen 2012. Vid säsongens slut stod Rob Huff som totalsegrare, före just sina stallkamraten i nämnd ordning.Rob Huff i ledningen före sina stallkamrater Alain Menu och Yvan Muller under WTCC-säsongen 2012. Vid säsongens slut stod Rob Huff som totalsegrare, före just sina stallkamraten i nämnd ordning.Rob Huff i ledningen före sina stallkamrater Alain Menu och Yvan Muller under WTCC-säsongen 2012. Vid säsongens slut stod Rob Huff som totalsegrare, före just sina stallkamraten i nämnd ordning.
Rob Huff i ledningen före sina stallkamrater Alain Menu och Yvan Muller under WTCC-säsongen 2012. Vid säsongens slut stod Rob Huff som totalsegrare, före just sina stallkamraten i nämnd ordning.

Rob Huff tävlade under lång tid i WTCC, bland annat i Chevrolets fabriksteam med vilka han säkrade 2012 års världsmästartitel. Totalt har han kört 350 VM-tävlingar som gett 31 segrar. Säsongen 2019 körde han för Sebastian Loeb Racing i WTCR med just Volkswagen Golf TCR.

– Jag är oerhört glad över att ansluta Lestrup Racing Team och ta mig an en ny utmaning i form av STCC, säger Rob Huff.

– Ett par av mina teamkompisar har kört i STCC och jag har även tävlat mot förare från Sverige i VM tidigare. Nivån är väldigt hög för ett nationellt mästerskap, så det ska bli genuint spännande att tävla här. Lestrup Racing är ett fantastiskt team och jag vet att de har sina målsättningar satta högt i år. Mitt mål är att ta alla mina år av erfarenhet från att utveckla Volkswagen Golf GTI TCR och hjälpa teamet att låsa upp potentialen i bilen till kampen om toppen, avslutar Rob Huff.

Vem som blir teamkompis med Huff och förare av den andra Volkswagen Golf TCR-bilen hos Lestrup Racing Team kommer, som det heter, kommuniceras inom kort. Första officiella STCC-testet körs fredagen den 24 april på Ring Knutstorp och säsongspremiären körs 15-16 maj på nyss nämnda bana.