Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Verstappen vann direkt – Alonso trea

Snabbast i F1-premiären var förhandsfavoriten och regerande världsmästaren Max Verstappen. På pallen, för första gången på länge, hamnade också Fernando Alonso.

Årets första Grand Prix-helg är över och överst på pallen stod, som så många gånger de senaste två åren, Red Bulls Max Verstappen. Han levde därmed upp till förväntningarna som låg på honom, den dubbla världsmästaren är favorit till att ta hem årets VM-titel.

Verstappen, som startade i pole position, vann med knappt tolv sekunders marginal till stallkompisen Sergi Perez som knep andraplatsen med ganska god marginal till trean Fernando Alonso som bjöd på fin körning och bra fart med sin Aston Martin.
Alonsos pallplats är hans första sedan Qatars Grand Prix hösten 2021 då han körde för Alpine.

Fernando Alonso, Aston Martin, gjorde ett av sina bästa lopp på flera år.Fernando Alonso, Aston Martin, gjorde ett av sina bästa lopp på flera år.Fernando Alonso, Aston Martin, gjorde ett av sina bästa lopp på flera år.
Fernando Alonso, Aston Martin, gjorde ett av sina bästa lopp på flera år. Foto: HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Sjufaldige världsmästaren Lewis Hamilton, Mercedes, slutade på femte plats, två placeringar framför stallkamrat George Russel.
De båda Ferrari-bilarna bjöd på blandade resultat. Charles Leclerc avbröt medan Carlos Sainz slutade strax utanför pallen på en fjärdeplats.