Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Robert Dahlgren.Robert Dahlgren.Robert Dahlgren.
Robert Dahlgren. Foto: stcc

Veteraner dominerade STCC-premiär

Robert Dahlgren, Seat, och Fredrik Ekblom, VW Golf, dominerade helgens STCC-premiär på Ring Knutstorp. De nya, yngre utmanarna försökte så gott de kunde, men än räcker de inte till.

STCC kör i år enligt ett nytt reglemente, TCR, vilket är mer standardbetonade bilar än de senaste årens röramsbyggda TTTA-bilar. Men det bjöds på mängder av fin racing och många omkörningar.

Robert Dahlgren är favorittippad till årets seger och inledde med segrar i två av de numera tre heaten som körs. I det andra ”räddades” han dock av en krasch av Andreas Andersson och Reuben Kressner som tvingade ut säkerhetsbilen strax innan målgång. Innan dess hade Fredrik Ekblom jagat ifatt och hade slagläge.

Ekblom var tvåa i de två första heaten men fick sin revansch då han vann det tredje heatet. En annan ålderman i sammanhanget är Daniel Haglöf som slutade fyra, fyra och trea i heaten. Han var trea i mål i det första men flyttades ner ett pinnhål för att ha varit för hård mot Fredrik Blomstedt, nykomling i STCC för Volkswagen Sverige eller KMS om man så vill.

En annan nykomling med gott gry var Dennis Strandberg som kör för Lestrup Racing i en VW Golf. Med i matchen om pallplats i heat 1 men fick bestraffning för att ha varit för snabb i en omstart. Nya STCC ser bra ut, det var mer publik på Ring Knutstorp än på många STCC-år. En bra början på en möjlig omstart till något riktigt stort.

Resultat

Race 1:

1) Robert Dahlgren, PWR Racing Team, Seat Leon, 13 varv

2) Fredrik Ekblom, Volkswagen Dealer Team, Volkswagen Golf, +0.471

3) Fredrik Blomstedt, Volkswagen Dealer Team, Volkswagen Golf, +8.840

4) Daniel Haglöf, PWR Racing Team, Seat Leon, +9.329

5) Tobias Brink, Brink Motorsport, Audi RS3, +9.421

Race 2:

1) Dahlgren

2) Ekblom, +1.271

3) Brink, +2.356

4) Haglöf, +2.771

5) Dennis Strandberg, Lestrup Racing Team, Volkswagen Golf, +3.273

Race 3:

1) Ekblom

2) Dahlgren, +2.010

3) Haglöf, +4.794

4) Blomstedt, +7.971

5) Brink, +8.905