Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Stig Blomqvist och Linus Pröjtz i Porsche 911 DakarStig Blomqvist och Linus Pröjtz i Porsche 911 DakarStig Blomqvist och Linus Pröjtz i Porsche 911 Dakar
1 AV 2
Teknikens Värld åker med Stig Blomqvist en sväng inför Midnattssolsrallyt
2 AV 2
Stig Blomqvist och Linus Pröjtz i Porsche 911 Dakar
Foto: Expressen LifeStyle

Vi åker med Stig Blomqvist i Midnattssolsrallyt!

Årets Midnattssolsrally pågår just nu i trakterna runt Linköping. Rallyt öppnades i går torsdag med publiksträckan runt Saab Arena och vi åkte föråkare i Porsche 992 Dakar – med Stig Blomqvist bakom ratten!

Solen skiner, i depån och fram mot startrampen invid Saab Arena i Linköping syns magiskt vackra och härliga historiska rallybilar. KAK:s Midnattssolsrally i historisk upplaga körs i år för 16:e gången och just här och nu ser det ut att bli en fantastisk tillställning. Men allt är relativt. 

1 AV 3
Foto: Linus Pröjtz / Expressen LifeStyle
2 AV 3
Foto: Linus Pröjtz / Expressen LifeStyle
3 AV 3
Foto: Linus Pröjtz / Expressen LifeStyle

Undertecknad älskar att köra bil. Oavsett om det handlar om tävling eller bara i rent mobilitetssyfte. Men just i dag väntar något annat. Då är jag förpassad till passagerarstolen och hur fel det än känns så kan jag inte riktigt hävda min rätt som förare. Bredvid mig, bakom ratten i Porsche 911 992 Dakar-bilen, sitter 1984 års rallyvärldsmästare Stig Blomqvist. Redo för strid så att säga. Jag får bara luta mig tillbaka, njuta av åkturen (som helt kommer genomföras på cykelbanor!) med möjlighet att beskåda Stig Blomqvist in action från första parkett. Och, som det slumpar sig, så kan även du göra. Kolla på filmen, för det är inte bara en harmlös liten tur vi bjuds på. Kolla även på filmklippet när Stig berättar mer om bilarna i depån! 

Om du blivit sugen på att se mer av Midnattssolsrallyt – åk till Östergötland i morgon lördag. All info om sträckor och schema hittar du här och sista sträckan startar lördag eftermiddag alldeles norr om Borensberg.