Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070410_f1_malaysia070410_f1_malaysia070410_f1_malaysia
070410_f1_malaysia

Viasat har lyssnat – sänder två sista F1-loppen även i TV6

Tillsammans ska vi vara stolta. Teknikens Värld har tillsammans med er läsare/tittare lyckats få Viasat att lyssna. I dag har de gått ut med informationen att de sänder de två kvarvarande Formel 1-loppen av 2008 års säsong, Kinas och Brasiliens GP, i både TV6 och Viasat Motor.

I förra veckan kom informationen som fick många att bli rosenrasande. Viasat hade beslutat att all direktsänd motorsport ska sändas exklusivt i Viasat Motor, en ny betalkanal som i mångas fall medför nya kostnader i form av abonnemangstecknande, parabolköp och extra boxar. Det som gjorde folk mest förbannade var att de två avslutande loppen i årets Formel 1-säsong helt plötsligt inte skulle visas i TV6. Många av dem som följer F1 via TV6 skulle alltså missa den spännande upplösningen.

Efter påtryckningar från er läsare/tittare, till stor del genom hundratals kommentarer och över 3 400 namnunderskrifter på teknikensvarld.se, har Viasat nu förstått att deras beslut att sända de två kvarvarande Formel 1-loppen enbart i nystartade Viasat Motor var felaktigt. De har i dag låtit meddela att de kommer att sända loppen i både Viasat Motor och TV6.

En seger för alla Formel 1-fantaster och ett bevis på att man tillsammans kan flytta berg.

– Vi har lyssnat på alla de tittare som hört av sig till oss efter beslutet att lägga loppen på Viasat Motor. Nu har vi chansen att visa fler tittare vilken kvalitetshöjning vi gör i Viasat Motor genom att visa de två loppen även i TV6, samtidigt som vi tar landets motorentusiaster på allvar, säger Per Tellander, Sportchef på Viasat.

Viasat har insett att det på så kort varsel, en dryg vecka, är svårt för tittarna att stressa fram ny utrustning och nya abonnemang för att få tillgång till nya motorsportkanalen. Bästa lösningen är helt enkelt att låta tittarna i godan ro kunna se över sitt kanalutbud under säsongsuppehållet.

– Nu kan alla de som känt sig oroliga över att hinna få tillgång till Viasat Motor till helgens lopp i lugn och ro teckna sitt abonnemang och få sin parabol installerad inför 2009 års säsong av Formel 1, säger Per Tellander.

Formel 1-säsongens två sista lopp, Kinas och Brasiliens GP, kommer alltså att sändas både i Viasat Motor och TV6. Utöver själva tävlingarna kommer Viasat Motor visa fredagens och lördagens träningar samt kvalet, direktsänt och utan reklam. Utöver Formel 1 kommer det nu i helgen, alltså kanalens premiärhelg, att sändas många timmar annan direktsänd motorsport.

Under F1-vinterupphållet sänder Viasat Motor Nascar, GP2 Asia, A1GP, Formel 3-VM samt Viasats hela Formel 1-arkiv med samtliga race från 1983 och framåt.

Nästa säsong drar Formel 1, STCC och MotoGP igång igen i kanalen. Och den som vill se dessa seriers lopp live på svensk tv kan endast göra det på Viasat Motor, alltså enligt det upplägg som Viasat tidigare aviserat.

För den som nästa år inte har tillgång till Viasat Motor kan ändå njuta av highlights från respektive lopp i TV6.

Läs mer