Victor Bouveng Foto: BMW

Victor Bouveng får chansen i GT3-klassen

Victor Bouveng kör GT3 i helgen på Nürburgring i VLN i Team Walkenhorsts BMW Z4.

Victor Bouveng från Knivsta ingår i BMW Motorsport juniorprogram, och har denna säsong tävlat i VLN med BMW:s M235i-bil, en enhetsklass.

Nu i helgen har Victor Bouveng kallats upp i ett av BMW:s fabriksteam för att, med tre andra förare, köra den världsberömda banan i Eiffelbergen i VLN-seriens sjunde deltävling, ett sextimmarslopp vilket innebär 1,5 timme i bilen.

Bouveng har tidigare fått testköra en BMW Z4 GT3 och BMW verkar nöjda med det han åstadkommit. Bouveng är den ende av juniorteamets fyra förare som får denna chans.

– Går det bra finns alla möjligheter att stärka min position hos BMW där målet i år är att bli ”BMW Junior driver of the year” vilket i sin tur betyder en fullt betald racesits 2016, säger Victor Bouveng.

Vad har du för målsättning i helgen?

– Att göra en bra och stabil insats, lära mig så mycket som möjligt om bilen och hur den fungerar på Nordslingan. Sedan är självklart ett bra resultat roligt men jag är ju inte ensam om att köra bilen, vi är trots allt fyra förare totalt och vill det sig illa kanske det inte blir någon körning alls. Men jag hoppas verkligen att något sådant inte inträffar, avslutar Victor Bouveng.