Victor Bouveng Scirocco R-Cup Foto: Mattias Persson och Volkswagen

Victor Bouveng på pallplats i Scirocco R-Cup

Det var inte bara Mattias Ekström som tog sig upp på prispallen på Hockenheim i helgen. Även Victor Bouveng lyckades med den bedriften.

Victor Bouveng tävlar i Scirocco R-Cup för andra året och nu har han fått upp farten rejält. På Hockenheim blev Knivsta-föraren tvåa och trea i de båda heaten. Mikaela Åhlin-Kottulinsky svarade även hon för en gedigen insats och blev femma respektive nia. För debutanten i serien, Simon Larsson, gick det inte lika bra. Två gånger 21:a av 24 startande.

Även andra deltävlingen i EM för Formel 3 avgjordes på Hockenheim men det går fortsatt tungt för en av seriens stora favoriter, Felix Rosenqvist. Han blev femma och sjua i de två tävlingar han kom i mål. I den tredje var han uppe på prispallen när motorn gick sönder. Rosenqvist ligger tia totalt i mästerskapet.

Bättre går det för "svensken" Tom Blomqvist som körde in på placeringarna fyra och fem men tvingades bryta helgens tredje heat.

John Bryant-Meisner hade ingen av sina bättre helger med placeringarna 13, 19 och 20. Esteban Ocon leder EM före Antonio Fuoco. Tom Blomqvist ligger trea.