Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080714-ekström-zanvoort
080714-ekström-zanvoort
080714-ekström-zanvoort
080714-ekström-zanvoort

Viktig seger för Mattias Ekström

Mattias Ekström tog sin andra seger för säsongen när den sjätte deltävlingen i DTM avgjordes i holländska Zanvoort. Audi dominerade stort genom att ta första till och med fjärde plats.

Dagen innan sin 30-årsdag firade Mattias Ekström genom att ta hem sin andra seger i DTM-serien. Mattias fick en bra start i dubbel bemärkelse. Han lyckades knipa pole position och därifrån fick han även en bra start genom att vara först i väg från startgriden. Därefter gjorde han det enkelt för sig och behöll ledningen genom hela loppet och gick i mål 0,27 sekunder före sin stallkamrat Timo Scheider.

– Det där var fantastiskt! Detta var min tredje seger på den här banan och ett viktigt race för oss att vinna. Det känns väldigt bra att ligga högt upp i mästerskapet halvvägs genom mästerskapet. Min andraplats i sammandraget gör mig väldigt motiverad och jag ser verkligen fram emot nästa tävling, sade en väldigt glad Mattias Ekström efter tävlingen.

Segern i Zanvort innebär att Mattias klättrar upp till en andraplats i mästerskapet, endast fem poäng efter Scheider. I Zanvoort kompletterades podiet av ytterligare en Audi-förare. Den åttafaldige Le Mans-vinnaren Tom Kristensen fick kliva upp på prispallen för tredje gången den här säsongen. Slutligen fullständigades Audikvartetten av Martin Tomczyk på fjärdeplatsen.