Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vilken bra Ide!

Japanen Yuji Ide kör troligtvis Formel 1 nästa säsong. Den 30-årige Formel Nippon föraren kommer med största sannolikhet bli andreförare bredvid Takuma Sato i Super Aguri teamet.

Formel Nippon toppföraren Yuji Ide är väldigt nära en plats i Formel 1 nästa säsong. Japanen är enligt uppgift den trolige stallkamraten till Takuma Sato som kommer att köra för Super Aguri teamet. Ide har inget kontrakt men ligger mycket bra till tack vare mycket uppbackning från sponsorer, vilket är guld värt för Super Aguri. Det enda som hindrar Ide från att köra Formel 1 2006 är just Super Aguri.

Det japanska teamet är fortfarande inte helt klart på pappret även om de i praktiken är klara för nästa säsong. Internationella bilsportförbundet (FIA) har inte officiellt godkänt Super Aguri för start men de övriga tio teamen i Formel 1 serien har meddelat att de gärna vill ha med ett team till.

Yuji Ide är 30 år gammal och har tävlat i Formel Nippon de senaste fyra säsongerna där han slutade två totalt i årets säsong. Han har tidigare tävlat i Japanska och Franska Formel 3 mästerskapen.