100427-rally sweden 2011

VM-rally i Sverige även 2011

Rally Sweden får VM-status även 2011. Det beslutet tog det Internationella bilsportförbundet, FIA, i dag.

Lobbyarbetet för att återigen få en årlig återkommande plats i VM-kalendern inleddes redan under sommaren 2009 när det stod klart att det tidigare beslutet från FIA, som innebar att alla VM-tävlingar bara skulle få köra vartannat år, hade hävts.  Arbetet med att övertyga FIA om att Sverige borde ha en årlig permanent plats i kalendern intensifierades under hösten och detta arbete har nu resulterat i ett positivt besked gällande åtminstone 2011.

– Vad som händer efter 2011 vet vi fortfarande inte, men utsikterna är mycket goda att vi har en svensk VM-tävling även 2012, säger en lättad och glad tävlingsledare Bertil Klarin och tillägger apropå dagens beslut:

– Det här är en stor seger för oss. Nu kan vi tillsammans med våra samarbetspartners fortsätta att utveckla tävlingen och hela evenemanget för framtiden.

Rally Sweden, eller Svenska Rallyt som det benämns här hemma, blir första deltävlingen i 2011 års mästerskap. Tävlingen kommer att avgöras 10-13 februari.

Något som lär ha underlättat för Rally Sweden att nå VM-status även nästa år är att Norska Rallyt hotas av konkurs och därmed har svårt att konkurrera om en WRC-deltävling på vinterunderlag.