Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volkswagens Team Biogas i STCC
Volkswagens Team Biogas i STCC
Volkswagens Team Biogas i STCC
Volkswagens Team Biogas i STCC Foto: Mediaempire

Volkswagen fortsätter satsa på STCC

Efter mycket om och men har nu Volkswagen till slut beslutat sig om att fortsätta satsa på racingmästerskapet STCC. Enligt Volkswagen beror beslutet på den tydliga miljöprofilen som STCC vidhåller.

Tanken är att den fortsatta kampen i STCC skall ledas av koncernens biogasdrivna Scirocco, en bil som i samarbete med Eon ska sättas på banan och tävla i den absoluta toppen.

– STCC har betytt mycket för oss under de här tre åren. Vi har kunnat koppla vårt tävlande till de bilar vi säljer och satsningen på racing har stärkt varumärket Volkswagen, säger Sten Forsberg, Volkswagens chef i Sverige.

Sten Forsberg säger även att han tror sig veta att intresset för mästerskapet kommer växa och att en stor anledning till detta ligger i det planerade stadsracet på Solvalla i Stockholm. Ett annat stort plus är att STCC kommande säsong nu kommer visas både i SVT och Canal Plus, ett faktum som man hoppas skall öka inresset för racingserien.

Vad gäller den viktiga miljöprofilen som finns i STCC kan sägas att många biltillverkare har använt STCC för att visa upp ny teknik och nya drivmedel, ett faktum som säkerligen bidragit till Volkswagens beslut. STCC är ett bra skyltfönster som bör utnyttjas för att visa upp framtidens teknik.

Enligt Forsberg är det av yttersta vikt att man konstant jobbar för att hålla miljökampen uppe, annars dör den svenska motorsporten. Det blir fortsatt Team Biogas som kommer leda Volkswagens tävlande i STCC. Ett beslut som Team Biogas teamchef Tommy Kristoffersson kommenterar så här:

– Vi är oerhört stolta och glada över att få fortsatt förtroende från Volkswagen, som är en av världens ledande biltillverkare. Nu får vi möjligheten att fortsätta driva utvecklingen av teamet och bilarna i ett mästerskap som går mot en spännande framtid.

Samtidigt som Team Biogas nu inriktar sig på att avsluta årets säsong på bästa sätt, börjar Volkswagen redan nu planera för nästa års säsong.