Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Andreas Libell Mediaempire

Volkswagen premiärvisade nya STCC-biogasbilen

Racingsäsongen står för dörren och i går visade Volkswagen, den stora spelaren i STCC, upp sin nydesignade Scirocco i Stockholm. Vi var där och fick en pratstund med nye föraren Jordi Gené.

Till årets säsong av STCC tar Volkswagen i från tårna, framgångsrika Team Biogas har blivit två team– Volkswagen Team Biogas och IPS Team Biogas med två förare i varje. Några större tekniska nyheter på bilen finns inte, däremot en ny design som ligger mer i Volkswagen Motorsports linje. Dominerande färger än numera vitt och blått.

 STCC-premiären är inte långt bort, den 5 maj går första starten på Mantorp och för Jordi Gené, nytillkommen förare i Volkswagen Team Biogas, börjar premiärnerverna ge sig till känna.

 – Vi har förstås kört många tester den senaste tiden men bara ute i Europa. De svenska banorna har jag än så länge bara provat i simulator. Jag är lite nervös. Första gången jag fick se backarna på Knutstorp trodde jag att någon hade gjort fel, det var ju inte möjligt att banan kunde vara så kuperad, säger Jordi Gené (till vänster på bilden ovan).

 Spanjoren Gené kommer närmast från WTCC där han har kört Seat Leon, en bil som är mycket lik Sciroccon, vilket han ser som en stor fördel. Bland meriterna märks bland annat klasseger i Le Mans 2001 och mästartitel i spanska motsvarigheten till STCC 1996. 

 Säsongen 2012 kommer Gené att vara teamkamrat med fjolårets stjärnskott Johan Kristoffersson, som av Gené beskrivs som stor, inte bara kroppsligt utan även på banan. Kristoffersson ser fram emot att köra tillsammans med en ny kollega.

 – Vi har bara kört två tester tillsammans men det märks att Jordi är väldigt duktig. Han har kört en snarlik bil flera år och det märks, han kan sätta fingret på exakt vad som måste förbättras och han har en massa nya idéer. Våra största konkurrenter blir Rydell och Nykjaer i Chevrolet men även Honda blir farliga med sin bil, säger Johan Kristoffersson (till höger på bilden ovan).

 Förare i IPS Team Biogas är Johan Stureson och Patrik Olsson och de kommer att köra sina första tester på Ring Knutstorp den här veckan.

 – Det blir två mycket viktiga dagar eftersom vi bara har ett testtillfälle till, på Mantorp Park 25 april, innan premiären, säger Johan Stureson.