Volkswagen presenterar sina rallycrossförare

Nästa års STCC-säsong kryddas med publikfavoriten rallycross. I dag presenterar Volkswagen Dealer Team KMS sina två förare i disciplinen – Johan Kristoffersson och norrmannen Ole-Christian Veiby.

SM i rallycross blir verklighet 2014 då STCC startat upp RallyX Supercar Scandinavia. Sex rallycrossdeltävlingar ska köras under året, merparten av dem i samband med STCC-tävlingshelgerna.

I dag presenterar Volkswagen Dealer Team KMS sin satsning i nästa års rallycross-SM. Som förare har de valt 25-årige Johan Kristoffersson, med mångårig rutin från bland annat STCC och Carrera Cup, samt 17-årige norrmannen Ole Christian Veiby som ses som ett stort framtidslöfte.

Förarduon ska ratta var sin fyrhjulsdriven Volkswagen Polo, samma bil modell som nyligen vann rally-VM med Sébastian Ogier bakom ratten. Bilen är under utveckling.

 Tidigare i år presenterade Volkswagen Dealer Team KMS en 560 hästkrafter stark Volkswagen Scirocco som Kristoffersson och Pontus Tidemand rattade, det blir alltså inte den bilen man fortsätter med.

 – Jag tror att vi med Johan och Ole Christian har två chaufförer som kommer att ha alla möjligheter att vara framgångsrika på rallycrossbanan. Johan visade redan vad han kunde under både SM-deltävlingarna och i EM-tävlingen i Höljes. Ole Christian gjorde ett mycket bra avslut i Carrera Cup och var i nivå med de bästa. Och på de rallycrosstester vi gjort har han imponerat, säger Tommy Kristoffersson, teamchef för Volkswagen Dealer Team KMS.

RallyX Supercar Scandinavia - Kalender 2014

9-10 maj Ring Knutstorp (tillsammans med STCC)

6-7 juni Göteborg (tillsammans med STCC)

26 juni Strängnäs (kvällsrace)

22-23 augusti Ring Knutstorp (tillsammans med STCC)

5-6 september Solvalla - final (tillsammans med STCC)

Ytterligare en tävling är planerad, plats dock ej klar ännu.