Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
STCC Fredrik EkblomSTCC Fredrik EkblomSTCC Fredrik Ekblom
STCC Fredrik Ekblom

Volvo bekräftar tre förare i STCC 2014

Volvo Polestar Racing kommer att tävla med tre förare i årets STCC med regerande mästaren Thed Björk tillsammans med TTA 2012-mästaren Fredrik Ekblom och prins Carl Philip Bernadotte.

– Målet för 2014 är att försvara SM-guldet och vi har utan tvekan en mycket stark uppställning för årets utmaning. Både Fredrik och Thed har vunnit titeln en gång var för Volvo Polestar Racing, matchen mellan dem och de andra förarna i mästerskapet kommer definitivt att bli sevärd i år, säger Derek Crabb, motorsportdirektör på Volvo Personvagnar.

Satsningen innebär att teamet reducerar från fjolårets fem bilar till tre. 23-åriga Linus Ohlsson återvänder inte efter sin första säsong med Volvo och kommer avslöja sina planer inom kort medan Robert Dahlgren tävlar för Volvo i australiska V8 Supercars.

– Både Robert och Linus gjorde riktigt bra säsonger i STCC förra året och vi önskar dem ett stort lycka till i deras nya satsningar. Till i år har vi flyttat Robert till V8 Supercars i Australien, med det har vi omfördelat våra resurser för att ha en optimal möjlighet att göra ett bra jobb i båda mästerskapen, säger Fredrik Wahlén, teamchef för Volvo Polestar Racing.

Volvo Polestar Racing-förarna slutade på första, tredje, fjärde, femte och 13:e plats i fjolårets STCC. Björk tog sin andra STCC-titel med åtta segrar på 12 tävlingar och siktar på att repetera det i år.

– Jag värderar STCC-titeln förra året som en de absolut bästa i min karriär. Men med det sagt så har min hunger för nya segrar inte svalnat, tvärt om. Min målsättning är densamma som förra året, att ta titeln! Däremot vet jag att min teamkompis Fredrik är ute efter revansch efter fjolårets tuffa säsong och han kommer att bli en svår konkurrent i år, säger Björk.

Teamkollega Ekblom är ute efter revansch från fjolårets mästerskap där han hade en problemfylld inledning och slutade på femte plats.

– Jag hade lite för många stolpar ut förra året. Därför är revanschlusten starkare än någonsin och jag har siktet satt på titeln, något annat finns inte. Thed hade en fantastisk säsong förra året, men det är många som vill ändra på det i år bland förarna i STCC, inklusive undertecknad, säger Ekblom.

De hittills enda övriga bekräftade bilarna för STCC 2014 är Richard Göransson med Team Tidö och Mattias Andersson för Dacia Dealer Team. Nyheter på ämnet är dock väntade inom kort från WestCoast Racing, Brovallen Design och PWR Racing.

Mästerskapet startar den 10 maj på Knutstorp i Skåne.