Emil Axelsson är sportchef för nya rallycrossteamet Construction Equipment Dealer Team som drivs av PWR RX, ett systerföretag till PWR Racing. Foto: FIA World RX

Construction Equipment går in i rallycross-VM med svenska PWR

Lagom till den första helt eldrivna säsongen av FIA World Rallycross Championship, eller rallycross-VM som det heter i folkmun, kliver racingteamet PWR, grundat 2012 av Peter ”Poker” Wallenberg och Daniel Haglöf, in i hetluften.

Med flera underleverantörer och partners till Volvo Construction Equipment (de stora gula maskinerna…) som Ascendum, SMT, Swecon, SSAB och Engcon i ryggen så bör Construction Equipment Dealer Team (CE Dealer Team), som det nya teamet heter, ha en hyfsad chans att göra avtryck i resultatlistorna. Det är första säsongen i rallycross, men PWR Racing har mycket rutin från racingbanor världen över och har dessutom byggt den helt eldrivna tävlingbilsprototypen PWR001 som Teknikens Värld har provkört.

Årets rallycross-VM startar med ett lanseringsjippo på svenska Höljes 2-3 juli, följt av den första tävlingshelgen på legendariska Nürburgring den 30-31 juli.
Vilka som ska köra PWR:s två bilar avslöjas 10 maj.