Volvo-förare mordhotad inför WTCC-finalen

I kväll avgörs årets WTCC-säsong med final i Qatar, men det hela föregås av mycket tråkiga händelser. Polestar Cyan Racing-föraren Yvan Muller har nämligen få ta emot bland annat mordhot från motståndarens fans.

I förrgår stod det klart att Polestar Cyan Racing tar hjälp av en fyrfaldig världsmästare, fransmannen Yvan Muller, för att nå en eller de båda världsmästartitlarna i WTCC. Muller, stallets testförare som i finalen ersätter ordinarie föraren Nestor Girolami, ska hjälpa Thed Björk till den individuella titeln och Volvo-teamet till konstruktörstiteln.

Men nyheten om Mullers plats i finalen har utvecklats på ett mycket tråkigt sätt. Han har nämligen fått ta emot många hot på framför allt nätet från ungerska fans till Honda-föraren Norbert Michelisz, ungraren som jagar Thed Björk i resultatlistan med 6,5 poängs underläge.

Hoten har varit väldigt grova, bland annat flera mordhot och inte bara ställda till Muller utan även till hans fru och dotter.

– Sedan pressmeddelandet kom ut och berättade att jag kommer att köra i denna tävling, är jag målet för många av Norbis (Michelisz) fans och deras dåliga kommentarer. Det kan jag hantera, fans kan ibland vara lite för passionerade, men när meddelanden blir privata och blir till ”vi kommer att döda dig”, ”vi ska k***** din fru” och ”vi ska döda din dotter”, då tycker jag det har gått alldeles för långt. Det är över gränsen, och det vill jag meddela dessa personer. När meddelandena är ställda till mig, det är en sak, men när de riktas mot min familj måste jag säga ”killar, det är bara sport och i slutändan är det bara ett spel”. Så jag skulle vilja att Norbi (Michelisz) hör detta och jag är övertygad om att han som pappa kan förstå det och hjälpa till med att göra något åt det, säger Yvan Muller.

Enligt uppgift ska Norbert Michelisz ha vägrat att via sociala medier, som exempelvis Facebook, lugna ner sina fans.