Foto: Daniel Kalisz/Volvo Polestar Racing

Volvo kommer ”alltid vara involverade i racing”

Ett tidigare uttalande från Volvos marknadschef Alain Visser, att motorsport inte stämmer överens med deras varumärke, skapade kontroverser och satte tvivel på märkets STCC- och V8 Supercars-program. Nu verkar Volvos position på ämnet ha ändrats.

Teknikens Värld

Lex Kerssemakers, Senior Vice President Product Strategy and Vehicle Line Management på Volvo Cars, sa i en intervju med Car And Driver att:

”…Volvo, antingen via företagets direkta inblandning eller genom samarbetspartners, kommer alltid att vara involverade i racing.”

Kerssemakers sa även att beslut inte har tagits ännu om framtiden för Volvo Polestar Racings satsningar i STCC och V8 Supercars efter att kontrakten går ut för de båda mästerskapen, 2015 och 2016 respektive.

Den senaste tidens kontroverser kring Volvo och motorsport verkar vara baserat i en ändring gällande samarbetet mellan Volvo och Polestar. En talesperson för Polestar sa tidigare till TouringCarTimes att:

”Vi har ett långtgående kontrakt med Volvo som den officiella motorsport- och prestanda-partnern. Formen för samarbetet gällande motorsport mellan Volvo och Polestar håller på att utvecklas för närvarande och vi ser positivt mot framtiden.”