Foto: Cyan Racing

Volvo kör Swedish GT med prins Carl Philip

Volvo, via Polestar Cyan Racing, kommer att köra serien Swedish GT 2017. Med prins Carl Philip bakom ratten.

Swedish GT tävlar tillsammans med STCC under fem tävlingshelger i Skandinavien där prins Carl Philip kommer att köra en Volvo S60 Polestar (årets STCC-bil) i snabbaste klassen GTA.

Prins Carl Philip tävlade senast i Swedish GT 2012 där han slutade på fjärde plats totalt i GTB-klassen.

– Swedish GT är en bra lösning för oss för att kunna fortsätta våra motorsportaktiviteter på vår hemmamarknad. Det nya formatet med långloppsracing innebär en ny utmaning för prins Carl Philip och teamet att anpassa sig till, något vi har fullt förtroende i att de lyckas med, säger Alexander Murdzevski Schedvin, Head of Motorsport på Polestar.

Foto: Cyan Racing

När STCC offentliggjorde att de skulle köra TCR-bilar i 2017 års STCC-mästerskap stod Volvo och Polestar utan bil. De har ännu inget material att bygga på, förrän nya V40 kommer. Men nu blir de kvar i svensk racing genom Swedish GT.

Tävlingsformatet i Swedish GT består av två lopp per helg där prins Carl Philip kommer att köra ensam i den kortare tävlingen medan han delar bil med en annan förare från Polestar Cyan Racing som kommer att avslöjas senare i den längre tävlingen med obligatoriskt förarbyte.

Swedish GT 2017 startar den 4-6 maj på Knutstorp och avslutas den 14-16 september på Mantorp Park.