Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Polestar/WTCC

Volvo Polestar Racing kör WTCC i Shanghai

Volvo Polestar Racing gör comeback i WTCC för en tävling på Shanghai International Circuit i november med nykrönta STCC-mästaren Thed Björk som förare.

– Vi kommer att delta i den här tävlingen för att ta pulsen på WTCC och för att fira Thed Björks fantastiska STCC-säsong i år, säger Alexander Murdzevski Schedvin, kommersiell chef för motorsport på Volvo Personvagnar.

Björk, som säkrade titeln i årets STCC med åtta av 12 segrar, kommer att köra en Volvo C30 1.6T för Volvo Polestar Racing i de båda tävlingarna i Kina.

– Jag ser fram emot att göra min WTCC-debut med Volvo och jag är oerhört tacksam för att få den här chansen. WTCC är ett mycket konkurrenskraftigt mästerskap och det kommer att bli en stor utmaning för oss, men det stärker bara min motivation, säger Björk.

Volvo tävlade senast i WTCC 2011 med en bil för Robert Dahlgren som en utvärdering för vidare tävlan i mästerskapet, en satsning som avbröts inför säsongen 2012.

– Vi flyttade vår fokus till Volvo S60-modellen som vår primära bil för motorsport inför säsongen 2012, modellen som vi tävlar med i Sverige och USA i dag och kommer att tävla med i V8 Supercars i Australien nästa år. Medan vår S60-modell inte passar WTCC i dag, så anser vi att WTCC representerar bäst värde för en totallösning för global motorsport om du vill tävla med en mindre bil i c-segmentet. Därför är vi måna om att hålla oss informerade och just det är vårt syfte med Shanghai, snarare än fokus på resultat, säger Murdzevski Schedvin.

32-åriga Björk kommer att möta motstånd i WTCC från förare som redan krönta mästaren och Chevrolet-föraren Yvan Muller samt Honda-föraren Gabriele Tarquini, som hoppade in för Volvo i STCC 2011.

– Vi är väl medvetna om att vi har en tuff tävlingshelg framför oss då vi aldrig tidigare tävlat på banan. Vi håller målsättningana realistiska, att ta en topp tio-placering vore ett mycket bra resultat, men vår huvuduppgift är att samla data och information. Oavsett så kommer jag att ge mitt bästa och det finns ingen tvekan om att vi har två spännande tävlingar framför oss, säger Björk.