Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: WTCC

Volvo ryktas göra WTCC-comeback 2015

Volvo ryktas vara redo att återvända till WTCC om två år, med inledning redan nästa år i de sista tävlingarna som förberedelse för 2016-säsongen.

Volvo Polestar Racing körde en utvärderingssäsong i WTCC 2011 med en Volvo C30 och Robert Dahlgren som förare, ett program som dock stoppades inför 2012-säsongen.

Teamet återvände med samma bil i slutet av förra säsongen med STCC-mästaren Thed Björk bakom ratten och var direkt med i toppen av startfältet mot Chevrolet och Honda.

– Jag var förvånad över vår framgång den helgen då vi hade varit borta rätt länge och inte gjort några uppdateringar på bilen, säger Christian Dahl, ägare av Polestar.

– Det var en rätt bra helg och den genomfördes som en del i vårt kontrakt med en samarbetspartner. Men tittar man mot framtiden så tror jag att vi behöver en global eller internationell plattform för att bygga trovärdighet för prestandabilar och det bästa mästerskapet för det är WTCC. Jag tycker de nya reglerna är riktigt bra och den globala avtrycket är riktigt bra, fortsätter Dahl.

Volvo Polestar Racing tävlar för närvarande i STCC med Fredrik Ekblom, Thed Björk och prins Carl Philip samt i V8 Supercars där Scott McLaughlin och Robert Dahlgren kör varsin Volvo S60.

Efter att Citroën har dominerat årets WTCC-säsong med en enorm budget och stora namn som Sébastien Loeb och Yvan Muller är målen högt satta för alla tillverkare som vill ansluta mästerskapet. Men Dahl menar att Citroën kan bli slagna.

– Jag vet inte om det handlar om den stora budgeten, men jämfört med andra tillverkare så har de verkligen gjort ett riktigt bra jobb. Jag tycker dock även att RML har gjort ett riktigt bra jobb med Chevrolet-bilarna, men givetvis leker Citroën med alla just nu. Jag tror däremot att de kan bli slagna om de andra får koll på sina satsningar, säger Dahl.

Ryktena i depån är att Volvo kommer driva en bil i de asiatiska tävlingarna i slutet av 2015-säsongen, precis som Honda gjorde 2012, innan de återvänder för full säsong 2016. Av Volvo Polestar Racings förare är just nu endast Robert Dahlgren under kontrakt för nästa säsong.