Volvo vill ha WTCC-tävling i USA

Volvo vill ha en WTCC-tävling i USA som är en av bilmärkets viktigaste marknader, men WTCC-chefen Francois Ribeiro är skeptisk.

Teknikens Värld

Senast WTCC tävlade i USA var 2013 på Sonoma Raceway och den planerade fortsättningen 2014 blev aldrig av då Citroën och Honda, som tävlar i mästerskapet, inte hade något större intresse kring sina satsningar vad gäller USA.

WTCC-chefen menar för att lyckas i USA måste man ha en förare av hög profil för att locka publik, något mästerskapet hade svårt med 2012 och 2013 i USA.

– Volvo har sagt att de gärna vill ha en tävling i Nordamerika, men jag har sagt till dem att jag bara kan tänka mig det om de har en nordamerikansk förare i bilen av hög profil, säger Ribeiro till touringcartimes.com.

– Jag har varit där och jag vet att om du inte har det är det för svårt, detta då fansen inte är ute efter varumärkena, de är ute efter hjältar, det vill säga förarna.

Ribeiro indikerar att han har en lista på USA-stjärnförare som han skulle välja mellan, med en överraskning.

– Jag har många namn, men om jag skulle välja en skulle det inte vara en man, säger Ribeiro.

Volvo tävlar i årets WTCC-säsong med teamet Polestar Cyan Racing och förarna Thed Björk samt Fredrik Ekblom. Till nästa år ska teamet utöka till tre bilar.