Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110216-volvo s60 gt racer110216-volvo s60 gt racer110216-volvo s60 gt racer
110216-volvo s60 gt racer

Volvos nya GT-racer

Volvo har mycket att försvara när årets World Challenge GT-serie drar igång i mars. Förra året vann Volvo i form av stallet K-PAX Racing både förarmästerskapet och märkesmästerskapet. I år ska färgerna försvaras i form av nya Volvo S60.

I World Challenge GT gjorde förra året fyra märken upp om tillverkartiteln – Volvo, Porsche, Dodge och Nissan. Vinnare när säsongen var till ändå var K-PAX Racing som körde två Volvo S60 av förra generation. Även i förarmästerskapet hamnade Volvo högst upp, detta i form av K-Pax Racings Randy Pobst.

I år hoppas K-PAX Racing och Volvo att man ska kunna försvara sina titlar i World Challenge GT och till sin hjälp tar man nya S60 med fyrhjulsdrift. K-PAX Racing är förhoppningsfulla och tror på ytterligare segrar.

Men deras två nya S60-bilar kommer inte att vara tävlingsklara förrän till årets fjärde lopp på Miller Motorsports Park i Utah. I de tre loppen dessförinnan kör man med förra årets S60-bilar, alltså den gamla generationen.

I dagsläget berättar K-PAX Racing ingenting om deras nya Volvo S60-bilar, inte mer än att de är fyrhjulsdrivna och att de kommer att imponera på fansen.

Bilarna i World Challenge GT-serien racepreparerade standardbilar för gatan. Porsche kör exempelvis med preparerade 911 GT3-bilar. I år får Volvo också motstånd från Cadillac i form av nya CTS-V Coupé Race Car som du kan läsa mer om via länk nedan.

Läs mer