Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volvo S60 STCC 2013
Volvo S60 STCC 2013
Volvo S60 STCC 2013
Volvo S60 STCC 2013 Foto: Polestar

Volvos nya STCC-kläder

Volvo Polestar Racing har avtäckt årets STCC-satsning. Det blir årets utan tvivel största satsning i nya STCC, med fem bilar på startlinjen.

Nytt för årets säsong är att tävlingsbilarna har uppdaterats till nya Volvo S60 av modellår 2014.

 – Vi har testat de nya bilarna i Volvos vindtunnel med goda resultat, säger Fredrik Wahlén, teamchef för Volvo Polestar Racing.

 Fem förare tävlar för Volvo i årets STCC i tre olika team: I Volvo Polestar Racing tävlar Fredrik Ekblom och Thed Björk, i Volvo Polestar Performance tävlar Robert Dahlgren och Linus Ohlsson och i Volvo Polestar tävlar Prins Carl Philip Bernadotte.

 De tre olika teamen har egen unik design där Prins Carl Philip har står bakom designen på sin bil.

 – Design är något jag brinner för och att få kombinera det med min racing är självklart riktigt kul, säger Prins Carl Philip.

 Förra året säkrade Volvo Polestar Racing en Grand Slam med samtliga tre titlar för förare, team och märke i vad som då kallades TTA. Fredrik Ekblom, som har tre tidigare SM-medaljer i racing, kröntes mästare och har siktet på ett nytt guld i år.

 – I år väntar ett ännu tuffare mästerskap med nya förare och team. Det kommer inte att bli lätt på något sätt, men vi siktar definitivt på att ta en ny Grand Slam. Förutsättningarna finns där, utan tvekan, säger Fredrik Ekblom.

 STCC-säsongen inleds den fjärde maj på Knutstorp i Skåne, en bana där Volvo har rekordet med flest segrar någonsin.

 De räknar med fler!