Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Image courtesy of Teknikens Värld

Volvos nya värstingbil avslöjad!

Avtäckningen äger inte rum förrän om en dryg vecka, men teknikensvarld.se kan exklusivt visa dig bilder på den kärra som Volvo och Polestar har kokat ihop tillsammans.

I två omgångar har Cyan Racing, som Polestar Racing numera heter sedan Volvos övertagande av Polestar-namnet, visat oss detaljer från en bil av något slag som ska avtäckas under vecka 42. Först fick vi se en bit av huven med tillhörande luftgaller, därefter fick vi i en kort film se fronten med sin karaktäristiska splitter. Vi noterade också att karossen är i kolfiber.

Men resten av bilen har vi inte fått se, förrän i dag tack vare en uppmärksam Teknikens Värld-läsare som plåtade något som svischade förbi i hög fart under en testrunda på Mantorp Park i fredags. När bilden analyserades ”efter framkallning” stod det klart – det är Volvo Polestars/Cyan Racings nya WTCC-bil som fångades på Mantorp.

Bilden är inte av högsta kvalitet på grund av kraftig zoom, men vi ser ändå tydligt att det är en S60 med modifierad kaross (i kolfiber). Fronten är låg och aggressiv och trots att bilen ser ovanligt rumphuggen ut tror vi att det är vinkeln som lurar oss, en S60 är vad det är. Cyan Racing har inte avslöjat vad det är för bil de tänker visa upp, i vilken klass de tänker sig bilen, men WTCC ligger nära till hands med tanke på allt tidigare prat om världsmästerskapet i standardvagnsracing. Den stora bakvingen är typisk för WTCC-bilar och fälgarna, som vi får en skymt av om än otydligt, är väldigt lika de doningar som sitter på bland annat Hondas och Citroëns WTCC-bilar, både till utförande och färg.

Går Cyan Racing in i WTCC-mästerskapet kommer vi att få se bilar med Volvo-emblem i tre olika racingserier: WTCC, V8 Supercars och STCC.

Image courtesy of Teknikens Värld Foto: Image courtesy of Teknikens Värld