Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080808-vw-in-i-wrc080808-vw-in-i-wrc080808-vw-in-i-wrc
080808-vw-in-i-wrc Foto: Volkswagen / Abdruck fuer Pressezwecke honora

VW går in i WRC?

Sedan Peugeot, Skoda och Mitsubishi dragit sig ur WRC-cirkusen har det letats febrilt efter biltillverkare som vill gå med i WRC och höja statusen för mästerskapet. Nu verkar det som att Volkswagen kan tänka sig att ställa upp med ett eget team.

Sedan Peugeot, Skoda och Mitsubishi lade ner sina WRC-team för två år sedan har världsmästerskapet i rally inte riktigt varit samma sak. Tävlingsledningen har sökt med ljus och lykta efter nya tillverkare som kan tänka sig att ställa upp med ett team. Efter att Volkswagens motorsportchef Kris Nissen besökt det finska rallyt och diskuterat med tävlingsledningen och de olika fabriksteamen har heta rykten uppstått som antyder att VW ska ge sig in i WRC (World Rally Championship).

Med tanke på att VW numera är världens tredje största biltillverkare är dess satsning på motorsport relativt liten. Audis deltagande i Le Mans och DTM står ut mest inom VW-familjen. Seats tävlan i standardvagnsmästerskapen BTCC och WTCC är dock inte heller att förglömma. Volkswagen själva är desto mer sparsamma med sina racingsatsningar. Det har mest rört sig om Dakarrallyt där man har ställt upp med Touareg och nu senast då man körde 24-timmarsloppet på Nürburgring med nya Scirocco (bilden). Med sina omätliga ekonomiska tillgångar skulle VW säkerligen kunna ställa upp med ett konkurrenskraftigt team i WRC. Ford, Subaru, Citroën och Suzuki skulle nog inte tacka nej till ytterligare en rival. Förutom VW ryktas det även om att Fiat och Renault överväger att ställa upp i WRC. Det återstår helt enkelt bara att vänta och se vad som händer framöver.

Läs mer