Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

VW-gruppen överväger Formel 1 med Porsche i spetsen

Formel 1 satsar framåt med förnybart bränsle och det har fått Volkswagengruppen att blicka mot Formel 1 år 2025 där förhoppningen är att bilarna ska drivas med förnybart bränsle till 100 procent.

Volkswagengruppen med antingen Audi eller Porsche har flera gånger tidigare visat intresse för Formel 1. Och nu gör de det igen när brittiska BBC har pratat med Fritz Enzinger, vicepresident Porsche Motorsport, som kommenterar att det nya motorreglementet som tas i bruk 2025 är avgörande:

– Det skulle vara av stort intresse om hållbarhetsaspekter, exempelvis införande av e-bränsle, spelar en roll i det här.

Formel 1 har ett utsatt mål att vara klimatneutrala 2030. För att handskas med tävlingsbilarnas utsläpp har organisationen redan uttalat sig att det är förnybara bränslen som gäller, och ingen ren elektrifiering.

– Porsche och Volkswagen AG observerar kontinuerligt förändringar i reglementen för relevanta racingserier runtom i världen. Så är även fallet med motor- och drivlinereglementet för formel 1 från och med 2025, fortsätter Enzinger.

Det nya reglementet som tas i bruk 2025 ligger långt fram i tiden och alla detaljer är givetvis inte klara. Men Formel 1 sägs fortsätta med hybridlösningen, men fokusera på att hålla nere kostnaderna. Just att hålla nere kostnaderna och på så vis göra Formel 1 jämnare har legat i fokus även för nästa års reglemente, då införs nya bilar och teamen får ett tak i hur mycket pengar de får spendera. Dock innebär det ingen större skillnad gällande motor och drivlina till 2021.

Förra veckan skrev vi om Porsches satsning på förnybara bränslen vilket gör det till ett naturligt steg för det motorsportorienterade märket att kliva in i Formel 1. I vilken form ett intåg från Porsche skulle se ut, om det är ett fabriksteam eller som motorleverantör är ännu oklart.