Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080508-jimmy-johansson080508-jimmy-johansson080508-jimmy-johansson
080508-jimmy-johansson

VW Scirocco i STCC 2009!

Volkswagen blir representerat på startlinjen i STCC nästa år i form av två stycken Scirocco som kommer att drivas med gas!

Denna icke officiella nyhet har läkt ut ett par veckor innan den kommer att presenteras. Enligt våra källor är det nuvarande Mercedesföraren Tobias Johansson som kommer att driva projektet. Han blir själv en av förarna och i den andra Sciroccon sätts en av de många juniorförare som ingår i VW-koncernens familj. Det finns flera att välja på: Andreas Simonsen, Niklas Olsson, Jimmy Johansson eller varför inte Alexander Graff som nyligen vann JTCC i en VW Golf.

Att bilen ska drivas med gas är en stor nyhet och det finns inget i reglementet som förbjuder detta. När dessutom ett av landets allra största företag i den branschen ger sig in som huvudsponsor kommer STCC knappast att sätta några käppar i hjulen. Se bara vad som hände när Jan “Flash” Nilsson övertalade Posten att gå in STCC.

VW Scirocco kommer att få dispens för att gå i STCC, den är bara tvådörrars, men inte heller det torde vara några problem. Även Volvo C30 går på dispens.

De två kortare tävlingarna som ska köras 2009, istället för en längre, gynnar också Sciroccoprojektet eftersom det annars kanske hade varit svårt att få drivmedlet att räcka.

Sciroccon på bilden ovan är den Jimmy Johansson körde under 24-timmars på Nürburgring tidigare i år.

Läs mer