WestCoast Racing avslöjar tre förare till TCR

Svenskteamet WestCoast Racing har avslöjat sina tre förare till årets upplaga av TCR International Series: Gianni Morbidelli, Kevin Gleason och Aku Pellinen.

Morbidell och Gleason fortsätter i teamet från förra året där de slutade på fjärde och femte plats respektive i mästerskapet.

– Det är underbart att vara tillbaka med WestCoast Racing för ett andra år. Vi har ett mål och det är att vinna, säger Morbidelli.

– I jämförelse med förra året har vi testat en hel del och borde kunna börja starkt redan i premiären i Bahrain, säger Gleason.

Finska föraren Pellinen är nytillskottet till teamet och har tidigare tävlat i ETCC samt Porsche Carrera Cup Italien.

– Detta är ett stort steg i min karriär utanför Europa. Men det är en bra chans för mig i ett mästerskap som växer förvånansvärt snabbt. Jag har kört många framhjulsdrivna bilar i min karriär och jag vet var mina styrkor finns, säger Pellinen.

Teamet kommer att tävla med tre nyutvecklade Honda Civic-tävlingsbilar.

TCR International Series är ett touring car-mästerskap som startades förra året och tävlar med modifierade standardbilar som är framhjulsdrivna med cirka 330 hästkrafter. Modeller är exempelvis Ford Focus, SEAT Léon och Opel Astra.