Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: WestCoast Racing

WestCoast Racing kör TC3 med Honda och STCC med BMW

Flerfaldiga STCC-mästarna WestCoast Racing kommer att dubblera nästa år med att driva tre Honda Civic i nya TC3-mästerskapet och BMW-bilar i STCC.

– Vi är mycket glada att tillkännage vårt deltagande i ett mästerskap som startar ett nytt kapitel för standardvagnsracing, säger teamägaren Dick Jönsson Wigroth.

TC3 International Series startas till nästa år av tidigare WTCC-chefen Marcello Lotti med 12 tävlingar över hela världen, där tre tävlingar går tillsammans med Formel 1.

– Vi kommer besöka 12 fantastiska racingbanor och länder, med den stora bonusen att tävla på samma evenemang som Formel 1. Det finns inget annat touring car-mästerskap som ger ett så komplett paket, säger Jönsson Wigroth.

Teamet kommer att tävla med tre Honda Civic i TC3 som byggs av officiella Honda-teamet JAS Motorsport (som även tävlar i WTCC). Jämsides detta kommer WestCoast Racing att fortsätta tävla i STCC med BMW-bilar.

– Detta är en fantastisk möjlighet och ett perfekt sätt för WestCoast Racing att utöka vårt racingprogram och lägga till det jämsides vårt existerande tävlande i STCC, säger Wigroth.

Teamet har ännu inte avslöjat förarna för varesig TC3 eller STCC.

Preliminär kalender – TC3 International Race Series 2015

Mars 29: Sepang, Malaysia

April 19: Shanghai, Kina

Maj 3: Valencia, Spanien

Maj 10: Algarve, Portugal

Maj 24: Monza, Italien

Maj 31: Salzburgring, Österrike

Juni 21: Sochi, Ryssland

Juli 26: Buenos Aires, Argentina

Augusti 9: Codegua, Chile

September 20: Marina Bay, Singapore

Oktober 25: Buriram, Thailand

November: TBA