Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: AhlgrenGraphicsSweden - AhlgrenGraphics.com

WestCoast Racing ska hyra ut STCC-bilar till nya talanger

Femfaldiga STCC-mästarna WestCoast Racing ska för första gången sedan 2002 inte driva eget team i STCC och siktar istället på att hyra ut STCC-bilar till nya talanger.

– Jag jobbar med att supporta yngre förare att kunna hyra bilar av oss. Det kommer inte vara WestCoast Racing som ska driva dem, det får de göra själv. Vi kan ge dem en bil som fungerar, sedan får de bygga på med sitt eget nätverk, säger Jönsson-Wigroth till stcc.se.

Det Halmstad-baserade teamet ska istället hjälpa Volvo-teamet Polestar Cyan Racing att driva deras satsning i STCC 2016 som strategisk partner.

Beslutet för WestCoast Racing att driva Volvo-bilar, och där med lämna deras tidigare BMW-samarbete, kan bli avgörande för STCC-fältet som sett minskande antal startande under de senaste åren.

Men Jönsson-Wigroth menar att den nuvarande situationen hade kommit med eller utan det nya samarbetet med Cyan Racing.

– Jag vet att BMW inte brinner för den här grejen som vi gör nu. Jag vill ju givetvis att fältet ska vara fullt. Men det måste komma några nya WestCoast Racing. Det hade inte hjälpt om vi varit kvar, jag ser det snarare att genom att vi tar ett steg tillbaka så ökar möjligheterna att det kommer nya team som hyr eller köper en bil av oss, säger Jönsson-Wigroth.

WestCoast Racing drev en bil i STCC 2015 för Fredrik Larsson som slutade på tredje plats totalt. Planerna för Larsson under 2016-säsongen är ännu ej avslöjade.