Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110316-wtcc-volvopolestar110316-wtcc-volvopolestar110316-wtcc-volvopolestar
110316-wtcc-volvopolestar

WTCC-premiär för Polestar och Volvo

I helgen är det äntligen dags för årets första WTCC-tävling. På banan i Brasilien står ett svenskt ekipage i form av Polestar Racings Robert Dahlgren och hans Volvo C30 DRIVe.

Det var i höstas som Polestar Racing fick klartecken från Volvo till att deltaga i årets WTCC-säsong för utvärdering och test. Det hela är tänkt att mynna ut i en från Volvo och Polestar Racing officiell WTCC-satsning med start nästa år.

– Volvo har gett oss ett sunt program för att utvärdera mästerskapet, något som innebär att vi inledningsvis inte kommer fokusera på resultat utan snarare förbereda en bas som vi kan bygga på till 2012. Vi har en spännande och givande utmaning framför oss, säger Christian Dahl, vd för Polestar Racing.

Polestar Racing kommer att köra med sin Volvo C30 DRIVe och med erfarne STCC-föraren Robert Dahlgren bakom ratten. Men bilen är inte färdig som den står i dag.

– Vi inleder säsongen med vår existerande tvålitersmotor och vi kommer senare att byta till en 1,6-liters turbomotor som är baserad på en helt ny motorfamilj hos Volvo. Vi arbetar hårt med den nya motorn och vi är nöjda med våra framsteg hittills, säger Christian Dahl.

Föraren själv, Robert Dahlgren, ser med spänning och förväntan fram emot säsongen.

– Jag längtar verkligen till årets första tävling. Vår första säsong i WTCC kommer absolut inte bli enkel, speciellt med så hårt motstånd och faktumet att vi är debutanter i mästerskapet. Men vi har ett gediget upplägg och vi är redo, säger han.

Bilen som gör WTCC-debut i helgen på brasilianska Curitiba-banan är lackerad i samma blå kulör som konceptbilen C30 Polestar. Förhoppningsvis får vi se en blå strimma susa förbi konkurrenterna på följande banor under året:

18-20 Mars - Curitiba, Brasilien

22-24 April - Zolder, Belgien

14-15 Maj - Monza, Italien

18-19 Juni - Brno, Tjeckien

01-03 Juli - Porto, Portugal

15-17 Juli - Donington Park, Storbritannien

30-31 Juli - Oschersleben, Tyskland

03-04 September - Valencia, Spanien

21-23 Oktober - Suzuka, Japan

04-06 November - Guangdong, Kina

17-20 November - Macau, Kina