Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Francois Flamand

Yvan Muller blir Thed Björks teamkompis i Lynk & Co Cyan Racing

Lynk & Co Cyan Racing har kontrakterat fyrfaldiga världsmästaren Yvan Muller till att köra en av teamets tre bilar under 2019 års WTCR-mästerskap.

49-årige Yvan Muller ger inte upp sin racingkarriär utan fortsätter i WTCR för nybildade Lynk & Co Cyan Racing. Där kommer han att köra en av tre Lynk & Co 03 TCR-bilar. I teamet finns redan fjolårets WTCC-vinnare Thed Björk. En tredje förare ska meddelas vid ett senare tillfälle.

Fransmannen Yvan Muller är ingen nykomling i gänget, i fjol körde han en av Polestar Cyan Racings Volvo S60 Polestar TC1-bilar. Dessförinnan har han vunnit WTCC-mästerskapet inte mindre än fyra gånger; två gånger i en Chevrolet, en gång i Seat respektive Citroën. Han har dessutom fem andraplatser och en tredjeplats i mästerskapet sedan 2006 samt en BTCC-titel 2003.

Bilen som Yvan Muller, Thed Björk och en ännu inte presenterad förare ska köra Lynk & Co 03 TCR i WTCR-mästerskapet 2019.

I år körde han i WTCR en Hyundai i30 N TCR för sitt eget team Yvan Muller Racing. Thed Björk var hans stallkamrat under året.

– Jag har varit väldigt glad att få arbeta med Cyan Racing och att fortsätta vår resa i det här nya programmet med Lynk & Co är idealiskt. Vi kommer fortsätta att köra hårt för världstiteln 2019, säger Yvan Muller.

– Yvan är en viktig del i vår satsning på 2019 FIA WTCR och vårt samarbete med honom och hans team Yvan Muller Racing under 2018 har varit ovärderligt. Programmet har gjort det möjligt för oss att göra de nödvändiga förberedelserna för att vara med nästa år. Att ha nått teamtiteln år 2018 fyller oss alla med förtroende för de utmaningar som kommer, säger Cyan Racings vd Christian Dahl.