Motorvägshångel en dyrköpt läxa

En man som blev omkörd av en Porsche cabriolet strax utanför Linköping larmade polisen sedan han fick se vad som pågick i förarsätet, rapporterar Corren.se.

Det var i juli i år som en man som körde sitt husvagnsekipage blev omkörd av ett kärvänligt par i en Porsche cabriolet med nedfällt tak. När han tittade över mot bilen som körde om honom såg han till sin förvåning att den kvinnliga passageraren satt grensle över föraren med håret fladdrande i vinden.

 Exakt vad mannen och kvinnan höll på med hann han dock inte se. Däremot ansåg han att det såg lite väl riskabelt ut och eftersom det fanns andra bilar på vägen kontaktade han Östgötapolisen som tog larmet på allvar. Vid påfarten vid Tornby fick en polispatrull syn på Porschen. Enligt uppgifter som Corren.se tagit del av såg en av poliserna hur kvinnan flyttade sig från förarsätet tillbaka till passagerarsätet.

 Polisen kunde ta upp jakten och fick lite senare stopp på bilen. Det visade sig då att kvinnan saknade byxor. I förhör har både kvinnan och mannen erkänt sig skyldiga till vårdslöshet i trafik.

 Det hela hade börjat med en biltur där de hade köpt glass och polkagrisar i Gränna. Under färden blev paret enligt mannen ”lite busiga” och när han råkat spilla lite glass hade kvinnan börjat pussa bort glassen. Han anser dock inte att han utgjorde någon trafikfara eftersom han hade blicken riktad framåt. Kvinnan erkände för sin del i förhöret att det ”blev lite mer än att bara torka bort glass från ansikte och kropp.”

 Enligt förhöret framgår att både mannen och kvinnan är djupt ångerfulla. Kvinnan menar att ”impulsen och tillfälligheterna gjorde att det gick lite över styr” medan mannen å sin sida erkänner att det han gjorde var ”oerhört dumt”.

 Eftersom paret bägge erkänt brott slipper de rättegång. I stället måste de betala strafföreläggande på 22 800 kronor för mannens trafikbrott. Kvinnan måste betala 8 400 kronor i böter.