MV Agusta och Mercedes-AMG visar läcker hoj i Frankfurt

Nu börjar vi se resultat av samarbetet mellan tyska prestandabilstillverkaren Mercedes-AMG och italienska motorcykeltillverkaren MV Agusta. Här är läckra F3 800 i AMG-livery.

Frankfurtsalongen är inte bara bilar, där finns även andra fordonsslag, exempelvis motorcyklar. Den kanske läckraste hojen av dem alla är MV Agusta F3 800. Motorcykeln är den första sedan Mercedes-AMG köpte 25 procent av den italienska motorcykeltillverkaren, något som tydligt syns på färgsättningen och dekaleringen. Den gula färgen – AMG Solar beam – är densamma som på supersportbilen Mercedes-AMG GT S.

MV Agusta F3 800 har en trecylindrig vätskekyld maskin på 798 kubik som levererar 148 hästkrafter. Torrvikten är 173 kilo, 0-100 km/h går på 3,6 sekunder och toppfarten ligger på 269 km/h.

Varken Mercedes-AMG eller MV Agusta uppger om F3 800 i detta utförande blir verklighet utöver det exemplar som står på bilsalongen i Frankfurt. F3 800 finns dock i tre andra färgsättningar – vit/grå, röd/silver och svart. Men dessa är inte i närheten lika läckra som den svartgula vi ser här.