Mercedes G 63 AMG 6x6 Sahara G-eopard

Nej, nej, nej! Mercedes ökenmonster misshandlas

I början av månaden visade Mercedes upp mäktiga G 63 AMG 6x6. En G-klass med sex drivande hjul och makalös framkomlighet. Nu ska en stylingsfirma göra bling-bling av den. Är någon förvånad?

När Mercedes G 63 AMG 6x6 presenterades nyligen rönte den stor uppmärksamhet, inte minst här på teknikensvarld.se. Monstersuven är en civil version av den sexhjuliga G 320 CDI som tjänstgör i den australiensiska armén.

 Med V8 på 544 hästkrafter och 760 hästkrafter, sex drivande hjul – rejäla sådana på 37 tum – och extra hög markfrigång på 46 centimeter är den som gjord för att kliva över de stora sanddynorna i världens öknar. Kan man tänka sig någon annan plats för en bil av den här kalibern? Tydligen!

 Trim- och stylingfirman Dartz berättar nu om sina planer att ”blingifiera” Mercedes G 63 AMG 6x6. Ja, du läste rätt, de ska göra en bling-bling-version av bilen. Ingenting är längre osannolikt.

 Dartz version, som de kallar G 63 AMG 6x6 Sahara G-eopard, designas av företagets 21-årige rumän Marius Dumitrascu. Bilen förlängs med 30 centimeter (den är 5,87 meter lång i standardutförande) för att kupéutrymmet ska kunna rymma extra mycket av det goda. När man klivit in via de bakre självmordsdörrarna med gångjärn i bakkant möts man av ett golv som är inspirerat av golv som man annars finner på lustjakter. Väl inne i bling-bling-maskinen finns det ingen risk för vattenbrist. Bilen har nämligen en egen, designad vattenberedare. Inuti bilen finns det också gott om ryska diamanter. Lite luddigt vad dessa har för uppgift men det verkar som att vattnet man dricker ska ha passerat diamanterna och joniserat silver för förhöjd upplevelse när man släcker törsten. Låter som extra gott vatten.

 Ljud- och bildsystem från Bang & Olufsen med bland annat stor 3D-smart-tv finns för förnöjelse. Systemet är speciellt framtaget för just denna bil. Vill man i stället njuta av ”naturen” finns ett stort glastak att rikta blickarna genom.

 Det ska till och med finnas ett ”portabelt” rökrum och en ”portabel” matsal. 

 På utsidan är det mer bling-bling. 24-tums lättmetallfälgar med inslag av guld, lågprofildäck och nanobehandlad lack som handmålas för extra exklusivitet. Räcker det för att du ska bli sugen?

Kommer du ihåg Dartz Black Snake? Om inte, klicka på länken på eget bevåg.

När du smält allt detta kan det vara läge att läsa om originalbilen som har väldigt intressanta specifikationer.