Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nekades garageport – byggde en osynlig i stället

”Ge upp” finns inte i belgaren Eric Vekemans vokabulär, så när de styrande i staden nekade honom en garageport förvandlade han en vägg och ett skyltfönster till en osynlig garageport.

https://youtu.be/RoY1go2QB3A

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

64-årige Eric Vekeman i belgiska småstaden Zegelsem fick ett blankt nej av kommunen när han ville installera en garageport till sin gamla matbutik som han och hans fru hade drivit under många år. Hans önskan var nämligen att använda den numera oanvända butiksytan till sin bil. Några fler vardagsrum ville han inte ha, han hade redan två och det var ett för mycket efter hans hustrus bortgång.

De styrande ville helt enkelt inte förstöra utseendet i den pittoreska staden genom att få en ful garageport mitt i en i övrigt ren och fin fasad. Men Eric Vekeman, tidigare elektriker och svetsare, är en man med många idéer. Han började att skissa på hur han skulle lösa garageporten utan att förstöra huset ursprungliga utseende. Någon arkitekt gick han inte till för att få hjälp. ”En arkitekt hade bara skrattat åt mig”, säger han till belgisk media.

Sagt och gjort, han installerade gångjärn på det stora skyltfönstret och den underliggande tegelväggen sågade han upp och byggde en ram till som sedan fick små hjul på undersidan. Nu kan han öppna fasaden på ett par minuter och köra in eller ut sin BMW E36. Folk som går förbi och ser en bil i skyltfönstret kliar sig konfunderat i håret när de ser hans bil står prydligt inne i den gamla matbutiken. Nu har hans osynliga garageport blivit en snackis.

Eric Vekeman har nu planer på att automatisera sin osynliga garageport.