Nissan GT-R får även stryk av Audi R8

Det är kanske lite mer väntat än vid tidigare försöket, men Nissan GT-R får för andra gången på kort tid se sig slagen av en Audi.

https://youtu.be/Paa6uqDiOjw

För några veckor sedan visade vi er 

hur självaste Nissan GT-R fick stryk av en familjebil. Inte vilken familjebil som helst dock, utan 560 hästkrafter starka Audi RS6 Avant.

Nu är det återigen dags för GT-R att få stryk av en Audi, denna gång av en bil i samma genre. Audi R8 V10 plus står för motståndet och som vi kan se är tysken för stark med sina 610 hästkrafter och 560 newtonmeter som når backen via alla fyra hjulen.

Är detta ännu ett tecken på att senaste varianten av GT-R har blivit betydligt långsammare. Nissan klämmer ju numera inte fram någon 0-100-siffra, något de var ganska tydliga mer förr.

Den sydafrikanska biltidningen som genomfört testet mellan de båda supersportbilarna har uppmätt Audin till 2,96 sekunder trots att den enligt specifikationerna gör 0-100 km/h på 3,2 sekunder, och Nissan till 3,43 sekunder. GT-R innan årsmodell 2017 gjorde enligt Nissan 0-100 km/h på 2,7 sekunder och var därmed en av de accelerationssnabbaste bilarna i världen.