Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nissan GT-RNissan GT-RNissan GT-R
Nissan GT-R

Nissan GT-R pumpas upp inför filmroll

Nissan GT-R har skymtat förbi flera gånger i de tidigare filmerna men i den sjätte The Fast and the Furious-filmen får en kraftigt modifierad och trimmad GT-R en stor roll. Så här ser den ut och så här låter den!

Jo, de fortsätter faktiskt att spela in fler filmer i serien The Fast and the Furious. Muskelmannen Vin Diesel är fortfarande med och det handlar till stor del fortfarande om bilar. The Fast and the Furious 6 har premiär i maj men redan nu kan vi bekanta oss med en av filmens nya huvudrollsinnehavare.

 Det första man lägger märke till är förstås den illblå karossen som består av delar från flera olika firmor. Kolfiberdörrarna, sidokjolarna och motorhuven kommer från Seibon medan en firma som heter AMS har konstruerat kolfibertaket. Vem som har skruvat fast den stora bakvingen framgår dock inte.

 R’s Tuning har byggt om kylsystemet, SP Engineering har kalibrerat databoxen och en vassare turbo kommer i form av Switzer P800. Som vi kan se i bildspelet nedan ger 3,8-literssexan därför omkring 690 hästkrafter och 600 newtonmeter.

 Missa inte att lyssna på motorljudet i det korta klippet nedan!

https://youtu.be/FsoRgW4RiDI?width=575&height=353