Nissan Juke-R färdig – så här ser den ut

Nissan Juke-R, Nissans lilla shoppingbil som ärvt motor och drivlina från hysteriskt snabba GT-R är nu färdig. Vi har första bilden!

Den 480 hästkrafter starka Nissan Juke-R har blivit vad som kan vara världens snabbaste crossover. Teknikens Värld har tidigare skrivit om och dessutom varit på studiebesök när bilen utvecklades vid Nissan Technology Centre for Europe i England. Nissan kommer börja testa bilen i november, och då kommer vi antagligen få svar på exakt hur snabb Juke-R faktiskt blir. Särskilt intressant blir det att se om den lilla bilen klarar av att slå Nissan GT-R:s imponerande tid 7:24.22 runt Nürburgring.

 Två exemplar har byggts, en med vänsterstyrning och en med ratten på höger sida bilen. Även om Nissan själva inte vill bygga några fler exemplar av bilen så är de nyfikna vilket intresse en sportigare version av Juke kan innebära. 

 Precis hur sportig en sådan Juke kan bli får framtiden utvisa. Fram till dess kan du läsa vidare om bilen i länkarna här nedanför eller se Nissans egna filmer från bygget.

https://youtu.be/aq9ioyLZVXE?width=575&height=353https://youtu.be/yaNoaV7Smnw?width=575&height=353https://youtu.be/GfbPCNsR184?width=575&height=353https://youtu.be/a257h1oDPNs?width=575&height=353