Foto: Copyright Matt Howell 2010

Nissan Juke-R kör ifrån superbilar på bana

Här är filmen där uppstickaren i superbilsegmentet, Nissan Juke-R piskar storheter som Ferrari 458 Italia, Lamborghini Gallardo LP560-4 och Mercedes SLS AMG.

Ända sedan Nissan Juke-R blev färdigbyggd har det haglat både hyllningar och glåpord över vad som kallats världens snabbaste crossover. För att ge en snabb presentation av bilen är den resultatet av ett bilnördsexperiment där de bästa delarna från Nissan GT-R (drivlina och fyrhjulsdrift) plockades över till den lilla shoppingbilen Juke. Projektet stod klart i december och Teknikens Värld fick som enda svensk tidning komma över till England och provköra.

 Det som inte framgår av vår stjärnreporter Erik Gustafssons eminenta provkörning är hur Juke-R står sig mot andra snabba vagnar. För att ta reda på det ställdes Juke-R upp mot de största superbilarna av idag – Ferrari 458 Italia, Lamborghini Gallardo LP-560-4 och Mercedes SLS AMG. Uppgörelsen filmades med en sämre mobiltelefonkamera i Dubai och resultatet ser du här nedan. Att Juke-R var just i Dubai beror på att bilen fick vara pace car till Dubai 24h, där bland annat svenske Edward Sandström hamnade på en fjärdeplats.

https://youtu.be/oaqeY2e6Uf0?width=575&height=353