Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nissan Juke-R med 800 hk – snabb runt Ringen

Nu är vi trötta på allt miljöbilssnack och hoppar på ett helt galet ryssbygge utan någon som helst miljöaspekt. En Nissan Juke med 800 hästkrafter som rent ut sagt kickar Juke-R i rumpan alla dagar i veckan. Se bilderna och filmen här!

Nissan beslutade i våras att bygga en begränsad upplaga av Juke-R, superprestandaversionen av deras crossover Juke. Med GT-R-motorn under huven får Juke plötsligt 550 hästkrafter och går som en raket. Vi kan intyga att den gör det för vi har kört den på Silverstone. Drygt fyra miljoner kronor kostar en Juke-R.

 Men Juke-R är rena snigeln jämfört med detta ryska bygge du här nedan ser bilder och film på. Under bandagen Gran Turismo Evo på Nürburgring nyligen dök bland alla supersportbilar upp en ulv i fårakläder. Det var ryska företaget Shpilli Villi som kom i sin hemmagjorda Juke-R.

 Även här är det GT-R-motorn som är hjärtat i besten men med hjälp av turboaggregat från HKS har man fått upp effekten till 710 hästkrafter. Med vanlig bensin i tanken vill säga. Tryck i 109-oktanig (!) soppa och den utvecklar monstruösa 800 hästkrafter.

 Bilen har man kryddat med fullständig GT-R-interiör och rejäla hjul med duktigt breda däck bak.

 I filmen nedan ser vi att den går riktigt, riktigt bra på Nürburgring. Missa inte heller att titta på bilderna, spana in motorn. Hyfsat tajt i motorrummet.

Nissan Juke-R med 800 hk på film

https://youtu.be/NeW5p4lXxgI?width=565&height=347