Nobelpristagarna åker fin-Volvo

Volvo kommer under Nobelveckan att bistå med runt 30 bilar. Pristagarna kommer att transporteras i bland annat Volvo XC 60, XC90 och S90 Excellence Lounge.

Jasmin Frljevic

Årets Nobelvecka är i fullgång och i morgon är det dags för den årliga banketten. Pristagarna har ett fullspäckat schema med bland annat föreläsningar, konserter och olika besök på platser runt om i huvudstaden. För att ta sig till och från de olika platserna har Volvo för andra året i rad ställt 30 bilar till förfogande för pristagarna och gäster.

Bland dessa bilar finner vi modeller som XC60, XC90 men också den lyxigare varianten S90 Excellence Lounge. En S90 med väldigt annorlunda inredning med plats för endast två passagerare plus förare då det främre passagerarsätet har plockats bort. Andra detaljer man finner i S90 Excellence, som höjer lyxnivån, är bland annat fullt panoramaglastak, utfällbara bord inklusive smart förvaring, mugghållare med värme- respektive kylfunktion, justerbart fotstöd och inbyggt underhållningssystem med en stor skärm samt inbyggd kyl och handgjorda kristallglas från Orrefors.

Med andra ord – årets nobelpristagare kommer att färdas i stil.