Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Norsk bilfilm på vinterföre har Koenigsegg i rollistan

Inspelningarna till uppföljaren till den norska bilfilmen ”Børning” är i full gång. Den här gången sker bilkörningen på snötäckta vägar. Bland bilarna som är med finns en lila Koenigsegg CCXR.

När ”Børning” gick upp på de norska biograferna för ett par år sedan slog den publikrekord för inhemska filmer, med över 380 000 besökare. Nu är inspelningarna till uppföljaren ”Børning 2” i full gång, och den väntas ha premiär redan i höst.

Bilhandlaren Olav Medhus har lånat ut den Koenigsegg CCXR som kommer att medverka i filmen.

– Bilen kommer att vara en huvudattraktion i filmen. Det är min privata bil, säger han.

Olav Medhus la för några dagar sedan upp ett filmklipp på Facebook, som visar när 8,5-miljonersbilen sladdar runt på en snötäckt parkeringsplats. Att han har lånat ut dyrgripen till en filmproduktion som går ut på att köra fort på hala vintervägar tar han helt med ro.

– Det går fint, säger han.

En svart Koenigsegg CCXR. Den som medverkar i filmen är lila.En svart Koenigsegg CCXR. Den som medverkar i filmen är lila.En svart Koenigsegg CCXR. Den som medverkar i filmen är lila.
En svart Koenigsegg CCXR. Den som medverkar i filmen är lila.

Enligt regissör Hallvard Bein blir ”Børning 2” världens första bilfilm på vinterföre.

– Det i sig självt är en jättestor utmaning. Isiga vägar och smala fjällövergångar. Det blir jätteroligt, säger han i en intervju med NRK Kultur.

Produktionen av ”Børning 2” startade igår, den andra februari, och väntas ha premiär i höst. Detta trots att man inte har fått något ekonomiskt stöd från norska filminstitutet. I stället har det kommit in pengar från andra samarbetspartners.

– Det är många som tar risken för att få det här gjort, sa filmens producent John Jacobsen i en intervju med norska TV2.

"Børning", som hade premiär 2014, handlade om två bittra fiender som gjorde upp genom att tävlingsköra från Oslo till Nordkapp. Huvudrollerna gestaltades av Sven Nordin, Jenny Skavlan, Otto Jespersen och Anders Baasmo Christiansen. En av huvudrollerna körde driftingvärldsmästaren Fredric Aasbøs preppade Toyota GT86.
https://www.facebook.com/olav.medhus.9/videos/1320167528008742/