Novitec Rosso trimmar Ferrari 458 Spider

Om du tycker att det är dags för en uppgradering av din alldeles för långsamma och tysta Ferrari 458 Spider så hör Novitec Rosso bön. Nytt avgassystem och mer effekt finns bland nyheterna.

Den taklösa Ferrari 458 Spider lanserades förra året vilket Teknikens Världs Mikael Stjerna fick erfara i nummer 23/2011. Under pressträffen var det en sak som Ferrari inte kunde sluta prata om –ljudet. För att få fram det redan välljudande tonerna ytterligare var det förutom att kapa taket det som Ferrari lagt ner tid och kärlek på. 

 Det hindrade dock inte Novitec Rosso att utan betänkligheter slita ut systemet till förmån för sitt eget ihopsnickrade och mer högljudda avgassystem. Ingreppet sparar enligt firman själva 21 kilo och kombinerat med en uppgraderad mjukvara har man nu skrämt upp effekten från 570 till 609 hästkrafter vid 9 100 varv i minuten. Vridmomentet uppgår numer till 569 newtonmeter och effekten hjälper till att få upp bilen i toppfarten 325 kilometer i timmen. 

 Hydraulisk hjulupphängning ser till att höja eller sänka bilen med 40 millimeter för att säkert köra över farthinder utan att skrapa upp underredet. Är man säker på att inga obehagliga överraskningar ligger på vägen går det att sänka bilen 35 millimeter. Fälgarna på Novitec Rosso-Spidern har vuxit till 21 tum fram och 22 tum bak. Bakdäcken mäter 335 millimeter i bredd i 25-profil. 

 Exteriört har bilen fått en ny tvådelad –och lite lätt mustaschliknande –spoiler med splitters, en ny diffuser bak och en liten bakvinge. Inuti bilen märker den som kört Ferrari 458 Spider nya inslag av kolfiber och specialsydd läderinredning.