Volkswagen återkallar ännu fler gasbilar

Volkswagen återkallar nu ytterligare 10 000 gasbilar för att byta ut gastankarna. De är mottagliga mot rost, och kan explodera om de sitter kvar för länge.

Magnus Kvandal

Ytterligare 10 301 gasbilar återkallas för att gastankarna ska bytas ut. Den här gången gäller det Passat och Touran tillverkade mellan 2011 och 2014, och Caddy tillverkade mellan 2011 och 2012.  Det skriver Volkswagen i ett pressmeddelande.

Bilarnas gastankar byts ut mot nya tankar med bättre lackskydd. De gamla tankarna är inte tillräckligt skyddade mot väder, vind och vägsalt och kan, om de får sitta kvar för länge, bli så rostiga att de "kan resultera i en uppenbar risk för skada och fara för liv".

Återkallningen är en utökning av den pågående kampanjen som berör alla bilar tillverkade 2010 eller tidigare. De berörda bilagarna kontaktas av Volkswagen via brev, och ombeds kontakta en auktoriserad verkstad.

Förra sommaren exploderade en gasdriven Volkswagen Touran vid en gaspump i Göteborg, vilket resulterade i en skadad person och en död hund. Volkswagen återkallade då omedelbart alla gasdrivna Touraner byggda mellan 2006 och 2009. Återkallningarna har sedan dess utökats till att inkludera fler och nyare modeller.