Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nu behöver du inte längre tanka din Bentley

Om du kör Bentley så ska du ju naturligtvis inte behöva beblanda dig med löst folk på bensinstationerna. Därför har Bentley nu inlett ett samarbete med företaget Filld som kommer och tankar bilen åt dig.

Visst är det kul med ny teknik i form av elbilar, men faktum är att det fortfarande är en mycket liten andel av världens alla bilar som drivs av el. Än så länge behöver de flesta bilar gammal hederlig bensin eller diesel, och då är det kul med en annan form av ny teknik som underlättar själva bränslepåfyllningen.

Det är, naturligtvis, i USA som det hela utspelar sig och det är, naturligtvis, lyxbilstillverkaren Bentley som det handlar om. Ett antal utvalda Bentleyägare får under tre månader möjligheten att slippa åka till bensinstationen för att tanka. Istället kommer det app-baserade företaget Filld och tankar bilen åt dig, oavsett var den är.

Tjäsnten kallas Filld for Bentley och det enda bilägaren behöver göra är att välja en tidpunkt för tankning. Via GPS har Filld koll på var bilen befinner sig och kommer direkt till den och fyller upp tanken. Priset baseras på det lägsta av de tre närmast belägna bensinstationerna, plus en leveransavgift.

De tre månaderna är en testperiod och Bentley hoppas att kunna expandera servicen till fler regioner. Nästa steg, enligt Bentley, är att bilägaren inte ska behöva bestämma tid för tankning. Bilen ska helt enkelt själv kunna meddela till tankningsföretaget när den behöver soppa, utan ägarens inblandning.

Om, och i så fall när, detta kan tänkas komma till Sverige är inte känt.