Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nu har Norge slagit Sverige i jämfotahopp över snabb bil

Då var det dags igen, Norge har slagit Sverige än en gång. Nu handlar det inte om ekonomi eller vintersport utan om den udda grenen ”hoppa över bil som kör snabbt mot dig”.

https://youtu.be/HBHOEkWFATI

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Det är på dagen en månad sedan vi visade er filmen där killen ”Al the Jumper” hoppade jämfota över en 116,5 centimeter hög Lamborghini Gallardo Superleggera som kom körande mot honom i 130 km/h. Filmen och hoppet, som gjordes på en väg utanför Stockholm, blev en snackis världen över.

Några norska killar blev inspirerade av hoppet och tänkte slå rekordet, något de nu också har gjort.

I stället för en Gallardo har de använt sig sig av en Audi R8, en bil som är 125 centimeter hög, det vill säga 8,5 centimeter högre än den italienska superkärran. Det i sig gör hoppet något svårare, men inte nog med det. Bilens hastighet är också högre, 153,4 km/h. Det påverkar tiden hopparen behöver vara luftburen, det vill säga en kortare tid, men kräver sannolikt mer fokus vid själva avstampet.

När ska Sverige ta tillbaka rekordet? ”Al the Jumper” sa ju i sin film att hans mål var att hoppa över två bilar samtidigt. Låter omöjligt men det om något vore svårslaget.