Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nu kan du bygga din egen Ferrari F40 – i Lego

Har du alltid drömt om att äga ett eget exemplar av Ferraris mytomspunna supersportbil F40? Nu kan du göra det, till ett betydligt överkomligare pris. Kruxet? Den är 25 centimeter lång, och du får bygga den själv.

Bilar från danska företag har inte gjort något större avtryck i bilhistorien (minns ni Kewet El-Jet, elbilen från det tidiga 1990-talet?). I leksaksbranschen är det dock radikalt annorlunda, vi tänker förstås på Lego. Och nog blir man lite sugen på att leka med byggklossarna i plast när man ser deras senaste skapelse – en Ferrari F40!

Det är inte första gången Lego gör byggsatser som är baserade på verkliga bilmodeller. Tidigare har även Mini Cooper, Volkswagen Typ 2 och Mercedes Unimog kommit i Legotappning, plus arbetsfordon från Volvo. Därtill har förstås Lego-entusiaster själva byggt relativt verklighetstrogna bilar, exempelvis den Land Rover Defender

 som vi tidigare skrivit om.Ferrari F40 är dock ett helt officiellt kit, bestående av inte mindre än 1 158 bitar. När alla dessa hittat rätt plats kan pop up-lamporna öppnas och stängas, främre huven öppnas för att visa ett minimalt bagageutrymme, och bakpartiet öppnas för att blotta en dubbel-turbo-V8 – förvisso i plast, men ändå. Vill du, kan du till och med plocka ur hela motorn, eller bara låta den stå öppen – ett stag är inkluderat i paketet. Bilen är runt 25 centimeter lång, 13 cm bred och 8 cm hög.För att få Ferrari F40 så nära originalet som möjligt fick Lego ta fram ett mindre antal specialbitar. Dessa inkluderar vindrutan och fälgarna, samt ett fåtal mindre bitar. Försäljningen av byggsatsen börjar i augusti, och priset ligger på 799 danska kronor, vilket borde bli runt 1000-lappen i Sverige.

https://youtu.be/Pl-TKIp-A8k