Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: EMS Nordschleife TV

Nürburgring öppen för allmänheten igen

Att ta sin bil och avverka några varv på berömda Nürburgring har inte varit möjligt på sistone, men nu är banan återigen öppen. De som vill köra måste dock förhålla sig till ett antal regler.

I mitten av mars meddelade ledningen för Nürburgring att banan stängs för tävlingar och allmän körning på grund av coronapandemin. Beslutet följde de restriktioner som Tyskland införde för att hindra smittspridningen. Biltillverkarnas testverksamheter fick dock fortsätta, trots att det först diskuterades att även dessa skulle upphöra.De populära tiderna då banan är öppen för allmänheten har alltså inte varit tillgängliga och många sugna på att köra de 20,8 kilometerna har fått stanna hemma eller ta till andra metoder för att lindra lockelsen till snabb och inspirerande körning.

https://youtu.be/TQiiJuH9GDM

På valborgsmässoafton, den 30 april i förra veckan, öppnade Nürburgring återigen upp för allmänheten – eller ”Touristenfahrten” som det kallar på tyska. Under tre dagar, 30 april samt 1 och 2 maj, passade många på att rasta högerfoten på den klassiska asfalten.Men körningen äger inte rum enligt samma villkor sedan tidigare, organisationen bakom banan har fått ta till ett nytt regelverk för att inte bidra till smittspridning. Exempelvis måste alla körningar anmälas online innan man kommer till banan, både förare och eventuell passagerare (max en) måste registreras vid namn för att kunna knytas till eventuell smittspridningskedja. Ingen får gå utanför bilarna, inte ens vid entréporten där man skannar en QR-kod alternativt en biljett.Det finns endast en öppen toalett vid entrén, en toalett som regelbundet desinficeras.

Köra på Nürburgring? Missa då inte denna ultimata guide till bästa körningen där!

https://youtu.be/MM_mtzVzPfY

Personal på plats håller avstånd gentemot varandra och besökarna, de är också utrustade med mask och handskar.Hotellen som finns i anslutning till banan är fortfarande stängda så långväga gäster har inte samma möjligheter som tidigare.Många kommande event de närmaste månaderna på Nürburgring har ställts in eller skjutits fram, bland annat motorsporttävlingar.

https://youtu.be/EijbV_LfjiI